Napelem rendszer telepítés

Napelem rendszer telepítés árak – Milyen díjakra lehet számítani 2023-ban?

Jelentős beruházás egy napelemes rendszer telepítése, azonban kifizetődő, hiszen akár nullára csökkenthetjük vele a villamosenergia számlákat. Mégis vannak, akik egyre halogatják ezt, mert úgy gondolják, hogy nagyon drága, nem engedhetik meg maguknak. Az olyan napelem telepítő cégek, mint például az ST Solar egyedi árajánlatok alapján dolgoznak a helyszíni felmérést követően. A felmérés során a szakemberek átbeszélik a megrendelővel az igényeit, felmérik a lehetőségeket, majd a megbeszéltek alapján tervet készítenek és árajánlatot küldenek.

Ha az árajánlatban szereplő végösszeget elfogadja a megrendelő, akkor következhet a szerződéskötés. A cég munkatársai ezután megkezdik az ügyintézést, beszerzik a napelem rendszer telepítéséhez szükséges berendezéseket. Rövid időn belül jelentkeznek az engedélyezés, esetleges pályázati elbírálás eredményeivel. Aztán időpontot egyeztetnek a megrendelővel a telepítéshez.

Meglehet, hogy elsőre magas összegnek tűnik a napelem rendszer telepítésének az ára, de az előnyeit tekintve megéri kifizetni. Nem csupán a számlák csökkentését érhetjük el egy ilyen rendszerrel, bár kétségtelenül ez a legfontosabb pozitívuma, hanem óvja a környezetet és növeli az ingatlan értékét is. Lehetőséget biztosít arra, hogy teljesen függetlenedni tudjunk az áramszolgáltatótól és az áremelésektől. A rendszer telepítése után már csak bevételt fog termelni. Elmondható, hogy a napelem telepítés átlag 10 éven belül térül meg.

Ha jól van tervezve és kivitelezve, egy 5kWp teljesítményű napelem az adott háztartásnak havi 18 000 Ft-is megtakarít, havonta 189 kW áramot termel. Ráadásul az üzemelési ideje is hosszú, 30-40 év. Tehát évtizedekre megoldhatjuk a havi kiadásaink redukálását egy tökéletes napelem rendszerrel. Amennyiben most telepítjük, még a gyermekeink is hasznát fogják venni, tehát mindenképpen nagyszerű döntés. Az ST Solar munkatársaira érdemes bízni a feladatot, mert minden lépésnél velünk vannak, kezdve a tervezéstől, egészen a kivitelezés utolsó percéig.

spacer