plasztikai műtétek

Ezeket gondold végig a plasztikai műtéted előtt

A legtöbb ember csak akkor vállalkozik műtéti beavatkozásra, ha azt semmiképpen nem tudja elkerülni, az egészsége vagy súlyosabb esetben az élete múlik rajta. Kicsit másabb a helyzet az esztétikai műtétek esetén, bár amennyiben önértékelési zavarok jelentkeznek egy-egy probléma miatt, nem halasztható az operáció, viszont erről informálódni kell. Ezért is érdemes bővebben tájékozódni a plasztikai műtétek menetéről.

Kiemelten fontos esztétikai gondot old meg például a mellnagyobbítás hasplasztikával, ugyanis a két beavatkozás erősíti egymás hatását. A nagyobb mellek automatikusan laposabbnak mutatják a hasat, ami visszafelé is igaz, mert a lapos has hatására kiemelkednek a keblek. Legelőször a megfelelő plasztikai sebésszel kell felvenned a kapcsolatot, például dr. Falus György szakorvossal, akivel átbeszélitek az igényeidet, lehetőségeket, a beavatkozás menetét.

A beavatkozás előtt mindenképpen laborvizsgálatokat szükséges végezned, de az EKG, a mellkasröntgen és a mammográfia vagy 40 éves kor alatt mell ultrahangos vizsgálat is elengedhetetlen. A mellfelvarrás hasplasztikával altatásban történik és körülbelül 2-3 órát vesz igénybe. Az operáló intézményből általában másnap távozhat a páciens. Rejtett helyen lesz a hasplasztika műtéti metszés, az alhas területén, egy hosszú vonal formájában. A plasztikai sebész figyelembe veszi a páciens által viselt alsóneműk fazonját, szabását. A műtét után 4-6 hétig speciális haskötőt kell hordanod, illetve a mell területén kompressziós melltartót.

Bár az operáció után azonnal látható az eredmény, a végleges forma kialakulására mégis hónapokat kell várni. Az említett periódus után a heg nem fog kilátszani sem a kétrészes fürdőruhából, sem a bikiniből. Arra szintén számítanod kell, hogy a plasztikai beavatkozás után 6 hónapig ne érje napfény, sem szolárium fénye a heget, mert a metszés helyének napoztatása a heg deformálódását vonhatja maga után. Jár némi kellemetlenséggel ez a beavatkozás, de ha úgy érzed, hogy számodra halaszthatatlan, akkor válaszd ezt a szakembert!

spacer