penészedő albérlet

Penészes az albérlet! Mit lehet ilyenkor tenni?

A főváros népessége minden évben bizonyos számmal gyarapszik. Ennek több oka van. Sokan érkeznek fel tanulni, de ezen kívül az új élet reményében szintén rengetegen keresik fel Budapestet. Akad bőven szórakozási, kikapcsolódási és munkalehetőség, így a fiatalok, friss házasok álmokkal és vágyakkal felvértezve érkeznek. Sajnos olykor elég szomorú sorsokat lehet megismerni, hiszen gyakori, hogy történnek kisebb-nagyobb átverések, amiket jó esetben el lehetne elkerülni. A nem megfelelő ingatlan kibérlése ugyanebbe a kategóriába tartozik.

A penészedő albérlet sokszor konfliktus forrása tud lenni, ezért is érdemes előre tudni, hogy hogyan érdemes ezeket a helyzeteket kezelni. Miért fontos ez? A mindenfelé éktelenkedő gombatelepek komoly veszélyt jelentenek az egészségre, főleg úgy, hogy a város levegője sem mindig a legtisztább, így fokozódik az allergiás reakciók kialakulásának kockázata. Hogyan lehetséges az, hogy beköltözik egy olyan ingatlanba, ahol gondot jelent a penészedés?

Gyakran erre csak azután derül fény, ahogy belakta az újdonsült otthonát. Megesik, hogy a tulajdonos, főbérlő gondosan eltakarja a megjelent foltokat, hogy azokról ne vegyen tudomást a leendő lakó. Természetesen a probléma hamarosan kiderül. Jogos kérdés, hogy kinek a feladata a kellemetlen helyzet megszűntetése. Amennyiben az ingatlan építéséből származó szerkezeti hibák miatt történt meg a penészképződés, illetve egy helyszíni vagy szomszédos csőtörés során áztak át a falak, amin aztán megtelepednek a gombák, egyértelműen a tulaj a felelős. Persze gyakran próbálják egyesek áthárítani a helyzet terhét az aktuális lakókra, ami komoly konfliktust eredményezhet.

Az alberletbudapest.hu oldalon hasznos tippeket talál arra vonatkozóan, hogy mi ilyenkor a teendő, illetve lehetőség adódik olyan ingatlanok felkeresésére, amelyek teljesen penészmentesek. Semmit ne bízzon a véletlenre. Legyen alapos a lakás felmérése, mielőtt még beköltözne, valamint a szerződéskötés szintén megoldást kínálhat a későbbi konfliktusok és álmatlan éjszakák elkerülésére. Találja meg az igényeinek legjobban megfelelő albérletet, amiben segítségére lesz a Professional Premium Property Zrt. csapata!

spacer