Székrekedés kezelése otthon sok mozgással

Mindenféle gyógymódot kitalálhat az ember az egészség visszaállítása érdekében, de egyik sem pótolja a megfelelő táplálkozást, aktív életmódot, ami nemcsak a munkába menés és hazafelé menet a bevásárlásból áll. A mozgásszegény, ülő életmód egyik „mellékterméke” lehet a székrekedés. A székrekedés kezelése otthon a helyes táplálkozáshoz való visszatérésen túl, bevethet gyógynövényeket is, amelyek gyengébb vagy erősebb hashajtó hatásukról ismertek.

Amennyiben a kiváltó okok megszűnnek, a rostokban szegény táplálkozást felváltja a helyes tápanyagok bevitele, gyümölcs, zöldség, müzli, búzakorpa mindennap bekerül az étrendbe, akkor ezzel a székrekedés kezelése otthon megoldódott. Jó ezeket a rostos ételeket reggelire elfogyasztani, hiszen a napközbeni mozgás segíti a bél perisztaltikus mozgását is, könnyebben végighalad az étel a bélcsatornán.

Amit csak tud, kiold és hasznosít az emésztőrendszer, de a maradéknak, az emészthetetlen résznek is fontos szerepe van, mert fellazítja a salakanyagot, vivőanyagként könnyebb áthaladást tesz lehetővé a bélcsatornán. Ha a cél a székrekedés kezelése otthon, akkor napközben is gondoskodni kell a folyadék bevitelről, gyümölcs elfogyasztásáról.

Elegendő folyadékbevitel hiányában nem sokat ér a korpa, gabona étrendbe iktatása, ugyanis ezek a bélben felszívják a nedvességet és megduzzadnak, így fejtik ki jótékony hatásukat. A homeopátia is hozzájárulhat, hogy a székrekedés kezelése otthon eredményes legyen, a kanadai gyömbér szárított gyökereiből készült szer használatával.

A gyömbér ismert vérkeringést fokozó hatása jótékony hatással van a tünetek enyhítésében, amíg tart a székrekedés kezelése otthon. De bármilyen varázsszert is keres a szorult helyzetben levő ember, a mozgásnál jobbat nem találhat, a sportot nem válthatja fel egyetlen készítmény sem.

A testmozgás megmozgatja a belső szerveket is, nemcsak a fizikai erőnlétet vagy a lelki kiegyensúlyozottságot fokozza. A székrekedés kezelése otthon, kellő testmozgás nélkül nem hozhat hosszú távú eredményt, de nem is kell megerőltető sportot választani, hogy eredményt hozzon.

spacer