Vajon van-e élet a halál után?

 

Ez a gondolat sokakat foglalkoztat, hiszen a halál utáni történések ismeretlenek az emberek számára. Nem tudható, hogy mi vár az emberekre a végső pillanat után, hiszen nincsenek feljegyzések, sem beszámolók. Az utolsó pillanatból senki sem térhet vissza, így a halál utáni világ ismeretlen marad az emberek számára.

A kérdés, van-e élet a halál után tehát megválaszolhatatlan. Különböző vallások eltérő módon vélekednek a végső pillanat után bekövetkező eseményekről. Bár a halál közeli élményekről vannak beszámolók, gyakran eltérőek. Az iszlám vallás szerint a halál bekövetkezte után, Allah küldöttet küld az elhunyt személy lelkéért.

A hívőkért kellemes alakban jelennek meg a küldöttek, a hitetlenekért pedig félelmetes alakban. Van-e élet a halál után? Erre a kérdésre nem adható pontos válasz, azonban az iszlám vallás szerint, a sír az első lakhelye a túlvilágnak.

A vallás szerint fontos, hogy az emberek jót cselekedjenek életükben, hiszen a megbánás már nem számít, mikor a lélek eléri a kulcscsont területét és az angyalok elveszik a lelket a testből. Létezhet élet a halál után? Az iszlám vallás vélekedéseit erről a kérdésről a honlapon megtalálható cikkekben olvashatják el az érdeklődők.

spacer