Alkatrészek MTB-hez és országúti bringákhoz

Melyik a jobb kerékpár alkatrész?

Egy jól felszerelt bringával igazi öröm a kerékpározás. Nem kell a kattogó váltó és a gyenge fékek miatt aggódni. Nagyon sokat számít, hogy milyen minőségű kerékpár alkatrész kerül a bringákra, mert ez fogja meghatározni a továbbiakban a bicikli működését.

Jelentős különbségek lehetnek a különféle kerékpár alkatrészek között. Ebben az esetben nemcsak az árra kell gondolni, hanem a különböző technológiákra is.

A gyártók folyamatosan versengenek, hogy jobbnál-jobb kerékpár alkatrészeket fejlesszenek ki, amelyek hatékonyabbak menet közben. A két nagy rivális az amerikai SRAM, illetve a japán Shimano számít. Nehezen lehetne győztest hirdetni, hiszen mindkét vállalat remekbeszabott kerékpár alkatrészeket készít.

Az első teleszkópok terén a RockShox és a FOX számít népszerűnek, ám ebben az esetben sem lehet egyértelmű győztest hirdetni. Aki ezen márkák közül választ, az nagy valószínűséggel nem fog csalódni. Viszont, ha versenyszerűen tekerünk, akkor már kiemelten fontos odafigyelni minden apró részletre a kerékpár alkatrészekkel kapcsolatban.

Print Friendly, PDF & Email
spacer

Leave a reply