naperőmű

A naperőművek három típusa

Mi, emberek sokszor magától értetődőnek vesszük a körülöttünk lévő ajándékokat. Igen, ajándékokról van szó, hiszen e csodálatos, minden szempontból egyedi bolygó, a Föld, mindent megad a számunkra, ami a gazdag és minőségi élethez szükséges.

A jó hír az, hogy a modern tudomány emberei okosan hasznosítják a természetes erőforrásokat, így a Nap fényét is. naperőmű a megújuló energia kiaknázását hivatott szolgálni.

Ezek a roppant komplex erőművek is több spektrumon mozognak, már ami a működési elvüket illeti. Az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb típusa a naperőműveknek, a központi csillagunkból származó elektromágneses sugárzást alakítja át árammá. Mindez természetesen a napelemek nélkül nem lenne megvalósítható.

A szóban forgó erőművek másik típusa a Nap infravörös fényét felhasználva hőt generál, míg a harmadik profilú naperőmű az égitestből áramló hőt közvetlenül hasznosítja. Érdekes téma ez, az eddig elért eredmények pedig azt igazolják, a jövő technológiája izgalmasabb lesz, mint azt képzelnénk.

spacer