talajlazító

Gyepápolásban kihagyhatatlan a talajlazító alkalmazása

A gyepápolásnak többféle módja van, amire fontos odafigyelni, ha célja a megfelelő pázsittakaró kialakítása. Nem elég csak rendszeres időközönként trágyázni és nyírni, mert idővel a talaj könnyen betömörödik. Ezen állapot csökkenti a fejlődési ütemet, ami a növényzet helyenkénti pusztulását idézheti elő. A talajlazító feladata pedig, hogy az acélkéseivel mélyen bevágjon a földbe, ezzel levegőt juttatva a rétegekbe.

A gyökerek is fellélegeznek ilyenkor, aminek hála a tápelemek és a víz felszívódása javul. Az AL-KO Combi Care 36.8 E Comfort talajlazító fűgyűjtő tartály nélkül kapható és megközelítőleg a 800 m2-es kertek kiszolgálásra felel meg. Kompakt méretéből adódóan, a manőverezhetősége jó, így még a tereptárgyakkal tarkított területen is egyszerűen lehet haladni vele.

Az elektromos meghajtásnak hála nincs kipufogógáz, valamint kellemetlen zajhatás, ami zavaró lenne a szomszédokra nézve. A talajlazító 36 cm-es munkaszélességgel rendelkezik, valamint a pontos mélység 5 lépésben állítható be, mindez központilag.

spacer