acai por

Igazi szuperélelmiszernek számít az acai por

Az egzotikus gyümölcsök és zöldségek már régóta nem jelentenek kuriózumot idehaza. Ma már különböző országokból és kontinensekről származó termékeket lehet vásárolni a szupermarketekben, szaküzletekben vagy online rendelni.

Ezek közül rengetegnek egészségjavító tulajdonságokat tulajdonítanak és a főzésben, a kozmetológiában, az alternatív gyógyászatban is felhasználják. Egyesek frissen vagy feldolgozva, valamint fagyasztva vagy porrá őrölve fogyaszthatóak, az acai por is ilyen

A frissen szedett acai bogyók 24 órán át megőrzik jótékony tulajdonságaikat. Emiatt a gyógyszer- és élelmiszeripar nemcsak lefagyasztja a gyümölcsöt, hanem szárítja és egészségmegőrző étrend-kiegészítőket készít belőle. Az acai bogyókat rendkívül nehéz beszerezni a mi földrajzi szélességi körünkben. Acai por, kapszula, sőt, kivonat formájában azonban kapható.

Az acai por könnyen feloldható vízben vagy egészséges italok készítéséhez használható. A rendszeres fogyasztása lassítja a sejtek és a szervezet egészének öregedési folyamatát.

spacer