penészmentesítés

Kezdje ezzel a penészmentesítést!

A penész leggyakrabban a fürdőszoba falait érinti, főleg azokban az esetekben, amikor a vízszigetelés és a szellőzés nem megfelelő. A penészmentesítés mindenképp indokolt, ha fekete, szürke vagy barna pöttyök, foltok jelennek meg a fürdőhelyiség falain és a csempe közötti illesztések belsejében számos olyan negatív következményt okozva, amelyek a jövőben nem tervezett javításokat igényelnek.

Ha fontolóra kell vennie a penészgomba elleni küzdelmet, akkor mindenekelőtt meg kell szabadulnia a nedvességtől, el kell távolítania az összes lehetséges magas páratartalmú forrást. A penészmentesítés sikeréhez minden vízvezeték szerelvényt, legyen az WC, csaptelep vagy cső, jó állapotban kell tartani, kiküszöbölve az esetleges szivárgásokat.

A megfelelően szervezett szellőztetést is biztosítani kell. A szellőzőnyílás hiánya vagy eltömődése a fürdőszobában, valamint a rosszul záródó ajtók a helyzet romlásához vezetnek. Ezért meg kell tisztítani a helyiség szellőző rendszerét. A penészmentesítést elősegíti egy kis ventilátor felszerelése is.

spacer