A klíma kültéri egység helyes szerelése

Sok tényezőt figyelembe kell vegyünk, amikor úgy döntünk, hogy felszerelünk valamit a lakás oldalára. A kültéri egység esetén, nagyon fontos figyelembe venni az esztétikai szempontokat, de arra is ügyelnünk kell, hogy semmilyen szabályt ne sértsünk meg ezzel.

Ahhoz, hogy ne okozzuk a klíma garancia elveszítését, figyelembe kell venni a gyártó által előírt távolságokat, ami a szabad szellőzést biztosítja. Ugyanakkor arra is figyelnünk kell, hogy a kültéri egység jól hozzáférhető helyen legyen, az utólagos karbantartás, javítás esetén.

 A gyártó meghatározza, hogy mekkora lehet a legnagyobb távolság a kültéri és beltéri egység között, ami szintén be kell tartani. Minél közelebb van a két egység egymáshoz, annál jobb hatásfokkal fog működni a klíma.

A kültéri egység elhelyezése történhet erre a célra gyártott eszközre, de akár talpelemre, tetőkonzolra is. A teljes beszerelés nem tart többet általában, mint 3-4 óra és csak akkor húzódik el kicsit jobban, ha nagyobb a távolság a kültéri meg a beltéri egység között.

spacer