mennyi festék kell

Mennyi festék kell egy helyiség színezéséhez?

Az, hogy hány liter falfestékre van szükség egy szoba kifestéséhez, az egyik leggyakoribb kérdés, amit a felújítás előtt álló otthontulajdonosok feltesznek. A gyakorlatban ez nagyon könnyen megbecsülhető egyszerű számítással. Ahhoz, hogy kiszámítsuk mennyi festék kell a munkálathoz, először ismernünk kell a helyiség méreteit. Ezután a négyzetméterek kiszámítása nem más, mint a falak hosszának és a szoba magasságának szorzata. Ha van egy 4m x 5m szobánk, akkor az összes fal hosszának összege (4+4+5+5) összesen 18 m.

Ezután, hogy megtudjuk mennyi festék kell, még meg kell határoznunk a szoba magasságát. Ez legyen 2,6 m. Ahhoz, hogy megkapjuk a szoba területét m2-ben, megszorozzuk a kerületet (18m) a magassággal: 18m x 2,6m = 46,80 m2. Miután kiszámítottuk a felületet, ne feledjük levonni a nyílászárók területét. A következő lépés a festék kapacitásának ellenőrzése. A csomagoláson mindig szerepel, hogy mennyi festék kell 1 m2 felület festéséhez. Egyes bevonatokkal 1 literből 16 m2 felületet festhetünk le. Ami egy 3 literes vödörrel számolva 43,20 m2-t ad.

/Így is védekezhetünk a hőség ellen!/ A meleg időjárás akadályozza a tevékenységek normális végzésében? Nehéz ilyen körülmények között dolgozni, aludni, amikor olyan fülledt a szoba, hogy alig lehet levegőt venni. A gudu.hu bejegyzését olvasva arról informálódhatunk, hogy a hőszigetelő redőnyök megmentik a helyzetet. Velük egyszer és mindenkorra búcsút mondhat a fülledtségnek. A redőnyök modern és finom megjelenésük miatt nagyon népszerűek.

Az anyagot, amiből készülnek, harmonikává préselik és egy speciális antisztatikus réteggel, majd vékony alumíniummal borítják. A sötétítő redőnyök a leggyakrabban nagyon vékony alumíniumrétegből készülnek, ami tökéletesen visszaveri a napsugarakat, írja a gudu.hu. Így sokkal kevesebb fény jut a helyiségbe. Fontos dolog a megfelelő mérés. A pliszírozott redőny magasságának a keret magasságával kell megegyeznie és az ablak szélénél kell mérni. A pliszé modellek nagyszerű alternatívát jelentenek a textil redőnyökkel szemben, mert nem gyűjtik a port. További információért kattintson a gudu.hu weblapra!

spacer