casco biztosítás

Mi a Casco biztosítás lényege?

Alapvetően két nagy csoportba lehet osztani a gépjármű biztosításokat, az egyik az üzemben tartó személynek kötelező, a másik a Casco, amit a tulajdonosok szabadon választhatnak az autó teljes védelmének kialakítására. A casco biztosítás fogalma manapság egy bármely gépjárműben – közlekedési eszközben – elszenvedett káreseményt fed le. A teljeskörű biztosítás minden olyan kockázati elemet tartalmaz, ami csak az életben előfordulhat.

Ezek lehetnek elemi károk, lopás, rongálás, üvegtörés stb. Emellett a legtöbb biztosító további védelmi és kényelmi szolgáltatásokat biztosít kiegészítő modulokkal a fő kockázatok mellé. Ilyen a baleset-, poggyászbiztosítás, illetve az autó extra tartozékaira kiegészítő biztosítás. Mivel a biztosítótársaságok tudják, hogy az ügyfelek igényei igencsak eltérőek, ezért pár évvel ezelőtt be lett vezetve a részleges Casco, amivel azokra a kockázatokra lehet biztosítást kötni, amelyeket az ügyfél igényel.

Voltaképpen a Casco biztosítás fogalma, hogy ez a vagyonbiztosítás egyik formája, aminél az adott ingóság, jelen esetben a gépjármű valamilyen károsodása nyomán a biztosító fizetési kötelezettségét kiváltja. Nagyon figyelnünk kell a Casco biztosítás kiválasztásánál, mert ezzel sok későbbi kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat. Szerencsére vannak olyan hasznos weboldalak, mint a biztoshely.hu, ahol minden információt megtalálunk, sőt, a szakértők segítenek nekünk a választástól kezdve, egészen a szerződéskötésig mindenben.

Olvasható még az oldalon, hogy a Magyarországon kötött Casco biztosítás Európa földrajzilag értendő területére érvényes. Megköthető meghatározott és határozatlan időre egyaránt, ezt minden esetben tartalmazza a szerződés. Érdemes megkötnie Önnek is ezt a biztosítást, ha maximális biztonságban akarja tudni kedvenc verdáját. Az említett weblapon egy igazán hasznos biztosítási díjkalkulátor is felfedezhető, aminek segítségével könnyen és rövid idő alatt ki tudjuk választani a leginkább megfelelő módozatot, majd helyben, online megkötni a szerződést.

spacer