minoxidil

Mi az a Minoxidil és hogyan segít a szakállnövesztésben?

A rendezett frizura és persze a dús, szépen megigazított arcszőrzet igazi férfi szimbólumok. Sokaknak nincs gondjuk a hőn áhított hajkorona elérésével, azonban a szakállnövesztéssel bizony meggyűlik a bajuk. Szerencsére manapság kaphatók azok a szerek, amikkel ezen segíteni lehet. A Minoxidil szakállnövesztés céljából kifejlesztett termék.

Lehet, hogy sokaknak ez egy érzékeny téma, mivel a kevés, foltokan növő szakáll önbizalomhiánnyal jár. De, aki a félelmeken felülkerekedik és esélyt ad ennek a terméknek, bizony hamar rájön, hogy van kiút a szakállal kapcsolatos bajokból. De pontosan miről is van szó? Mi ez a bizonyos minoxidil?

Egy olyan szerről van szó, amit a haj és a szakállnövesztés, valamint azok hullásának megakadályozása céljából fejlesztettek ki. Igazából ezt korábban egy vérnyomáscsökkentő gyógyszer egyik hatóanyagaként lehetett a szervezetbe juttatni. Hamar rájöttek azonban a kutatók, hogy több mindenre is használható.

Ezért is kezdték el ezt tovább fejleszteni mindaddig, amíg el nem nyerte azt a formáját, amit ma is használnak a szakáll- és hajnövesztés területén. Manapság pedig már kétféle változatban is kapható: 2%-os és 5%-os oldat formában. Férfiaknak az 5%-os oldatot ajánlják a szakemberek, a nőknek pedig a 2%-os fog beválni, természetesen a hajnövekedést tekintve.

Érdekesség, hogy eredetileg a készítményt csakis a hajhullás megállítására, megfékezésére, majd pedig a hajszálak növekedése érdekében használták. A későbbiekben azonban már a szakállnövesztésben is egy fontos hatóanyag lett. Érthető is ez, hiszen alig pár alkalom után meg tudja mutatni a minoxidil, hogy mennyire jó hatással van az arcszőrzetre. A minoxidil az alkalmazást követően a szűkült ereket kitágítja, ami növeli a véráramlást.

Ennek eredményeként pedig képes serkenti a szőrzet és a haj növekedését, és segít megállítani ezek hullását. Egyaránt bevethető hajra és szakállra is. Mind a két területen nagyon jó eredményeket tud felmutatni. Nagy előnye még, hogy egyszerűen használható. A tulajdonos egyetlen feladata, hogy a folyadékot közvetlen az érintett területre csepegteti és alaposan belemasszírozza azt a bőrbe.

spacer