puzzle tatami 

Praktikus puzzle tatami tornaszőnyeg

A kombinálható tornaszőnyeg talán egyik legnagyobb előnye az, hogy a végtelenségig bővíthető. Az azonos típusú puzzle tatami darabok egyszerű egymáshoz illesztésével bármekkora felületet lefedhetünk.

A kiválasztásánál fontos kiemelt figyelmet fordítani a huzat anyagára, illetve a szivacs vastagságára, attól függően, hogy milyen tornagyakorlatokat készülünk elvégezni rajta. Ennél a terméknél elég árulkodó a név.

A tatami japán eredetű szó, így nevezik azt a hagyományos padlóburkolati anyagot, ha úgy tetszik szőnyeget, amit rizsszalmából készítenek. Természetesen a puzzle tatami ettől már merőben eltér, viszont gyakran alkalmazzák küzdősportok esetén a padló lefedéséhez.

Választásnál érdemes megfigyelni, hogy az ár hány m2-re vonatkozik, továbbá azt is, hogy tartalmazza-e a szegélyt. A puzzle tatami huzatának az anyaga lehet csúszásgátló EPVC, ellenálló PTP, vagy puha PVC (műbőr). Az EPVC olyan helyeken előnyös, ahol a padló sima és csúszós. A puzzle tatami használata nagyobb biztonságot jelent sportolás közben.

spacer