Budai Szemészeti Központ

Útmutató a szükséges gyermekszemészeti vizsgálatokhoz

Szomorú tendencia, hogy napjainkban egyre több gyermek szenved különböző szemproblémáktól és egészen kicsi korban szakorvoshoz kerülnek. A kicsikről tudjuk, hogy félnek a fehérköpenyes orvosoktól, ezért a szülők a legtöbb esetben rettegve indulnak el velük vizsgálatra. Érdemes ránézni a Budai Szemészeti Központ részletes útmutatójára. Ebben a központban ugyanis nagyon ügyesen megoldották ezt a problémát, hiszen sikerült egy olyan közeget teremteniük, ahol a gyermekek jól érzik magukat, játékos feladatokként élik meg a vizsgálatokat, ezt követően pedig vidáman távoznak.

Persze elengedhetetlen a szülők segítsége is, ugyanis egy szemészeti vizsgálatra készülő mackó történetét kell megismertetniük a kicsivel az első találkozás előtt. Ezt már az időpontfoglalás után megkapják. A történetben található információkat a szülők megosztják a kicsivel, megbeszélik vele az eseményeket, így nem fogja kellemetlen meglepetés érni a csöppségeket.

Ezzel elérhető, hogy a csemeték sokkal együttműködőbbek legyenek, mert egy síró, könnyező kis páciens esetében szinte lehetetlen a szemészeti analízis. A budaiszemeszet.hu weboldalon minden információt megtalálunk arról, hogy mi történik a gyerekek szemészeti vizsgálat során, illetve arról, hogy milyen problémákon és miként tudnak segíteni az itt dolgozó szakorvosok. A portálon a vizsgálatra is be lehet jelentkezni, de lássuk, hogy milyen esetekben ajánlott ez!

Például akkor, ha születés után 1 héttel sem múlik a szemek vörössége, gyulladása, ha szemfelszíni gyulladások, allergiák jelentkeznek a gyerkőcnél. Abban az esetben is tanácsos szemész szakorvoshoz fordulni, ha a kancsalság hátterének tisztázása szükséges vagy tartósan fennálló könnyezéses panaszok állnak fenn. Célszerű szűrővizsgálatokat végezni azoknál a gyermekeknél is, akiknek a családjában fénytörési hiba vagy kancsalság, esetleg szemészeti tumoros betegség fordult elő. Bármilyen szemproblémát jobb idejében elkezdeni kezelni, sőt, a lehető leghamarabb kell diagnosztizálni az eredményes kezelés érdekében.

spacer