Gyerekülés

5-pontos övvel ellátott gyerekülés

A kisgyerekek gyakran állítják kihívások elé a nekik szánt eszközök tervezőit. Nincs ez másként a gyerekülés esetében sem. A legfontosabb szempontok a biztonság, különös tekintettel a balesetek előre nem látható lefolyásara, valamint a kicsik kényelme.

Az sem mellékes, hogy egy ülés mennyire egyszerűen eltávolítható az autóból, de ez a leglényegtelenebb, mégis fontos szempont. Az olyan autókban, amelyekben a gyerekek nem utaznak rendszeresen, folyamatosan ki- és berakják a gyerekülést, tehát ilyen esetekben ennek praktikusságára is figyelni kell.

Az ülés fontos része a benne található biztonsági öv, ami a rögzítést adja. Ennek szorosan kell a gyereket tartania, ami esetlegesen kényelmetlenné teszi. Ezt kell kiküszöbölni a gondos tervezésnek.

Az 5 pontos biztonsági öv lényege, hogy lecsökkenti azokat az erőket, amelyek a testet érik egy ütközés során, illetve a test nagy teherbírású helyeire vezeti, amelyek a vállak és a csípő. Ez a típusú gyerekülés maximálisan védi a fejet és a nyakat, ami a gyerekeknél nagyon sérülékeny.

spacer