áramláskapcsoló

A szivattyúk működtetője: az áramláskapcsoló

Egészen biztosan mindenki, akinek van valamilyen öntözésre szoruló földje, esetleg kisebb kertje, annak szüksége van egy megbízható és jól működő szivattyúra. Az áramláskapcsoló az ilyen rendszerek működésében játszik elengedhetetlen szerepet. Az automatikus vezérlés kivitelezése szintén feladata.

Pozitívuma, hogy megvédi a szivattyút a szárazonfutás okozta károk ellen. Sok különböző helyen alkalmazható, például kisebb vízművek, valamint öntözőrendszerek ellátására. Az áramláskapcsoló tekintetében igaz, hogy a hatékonysága nélkülözhetetlen, így a beszerzése is fontos. Ki- és bekapcsolja a szivattyút, illetve nem elegendő vízfolyás esetén le tudja kapcsolni a berendezést.

Érdemes minden esetben a készülék kapacitásához mérten megválasztani az áramláskapcsoló típusát. A professzionális teljesítmény azonban mindig garantált. Csőrepedés esetén megbízható védelmet nyújthat, hiszen ilyenkor szintén nem engedi a további üzemelést. Ezáltal nagyobb mennyiségű víz elveszítése kizárt, ami mindenkinek előnyös lehet.

spacer