alternatív energia

Alternatív energia, avagy hagyjuk hátra a szenet!

Mindig van előre, mindig van jobb megoldás és van olyan is, hogy az idő egyre inkább sürgeti az emberiséget, hogy ne csak örüljön a maga zsenialitásának, hanem tegyen is lépéseket. A szénenergia révén nagyot fejlődött az életünk, ám mára bizonyíthatóan nagy a baj ennek az energiahordozónak a világméretű felhasználása miatt. Itt az idő, hogy az alternatív energia témája napirenden legyen és ne csak beszéljünk róla, de érdemben tegyünk is azért, hogy a földi élet még sokáig értelmezhető legyen az emberiségnek.

Érdekes megfigyelni, hogy az emberek újra és újra elkövetik ugyanazt a hibát. Ha van valami, ami jól működik, de egy ponton túl egyértelmű lesz, hogy káros a Föld egészét nézve, akkor nem akar változtatni. Így vagyunk a fosszilis energiahordozók hasznosításával is. Itt vannak már a nagyon jó hatásfokkal üzemelő alternatív energia megoldások, mégsem lépnek a kormányok, túl nagy az mamutméretű energiavállalatok nyomása, hogy még tovább tudják termelni a profitot.

A kérdés csak az, hogy milyen világban fogják elkölteni a pénzüket? Ha így folytatjuk, lassan, de biztosan csak elviselhetővé teheti majd az alternatív energia az életet, mert annyi kárt okoztak az ipari létesítmények (is), a szénalapú energia hasznosításával.

spacer