infraszauna

Az infraszauna melegítő hatása

Az egész napos fáradság, egy megszenvedett edzés vagy a hosszú tornagyakorlatok után jó érzés meleg zuhanyt venni. Az otthon és a hotelekben található infraszauna melegítő hatása évszázadokkal ezelőtt is szerves részét képezte a gyógyásztatnak. Az orvostudomány sokszor használja a melegítést terápiáknál és különböző kezeléseknél, mivel segíti az izmok ellazítását.

Görcsoldóként is sokan ismerik. Bizonyított tény, hogy a szauna segíti a nőket a nehezebb napokon. Ezek mellett, a meleg pozitív hatással van az olyan betegekre, akik ízületi- és végtagfájdalomtól szenvednek, mert bár nem oldja meg a probléma gyökerét, de kis időre csillapítja azt.

A hőterápia orvosilag is elismert, nemcsak a fizikai problémákra van hatással, hanem az agyra meg az idegekre is. Több kezelés bizonyítja, hogy eredményeket értek el az agresszivitásra hajlamos betegeknél, sőt, az álmatlanságban szenvedők is pozitív visszajelzést adtak. Az infraszauna különlegessége, hogy az infrasugarak a testet melegítik fel, így fejte ki hatásukat.

spacer