hidrofor szivattyú

A hidrofor szivattyú és tartály kapcsolata

A hidrofor tartálynak több szerepe is lehet. Az egyik legfontosabb, hogy eltárolja a hidrofor szivattyú által megtermelt nyomást és ezzel együtt a vizet. Másik lényeges szerepe, hogy a csőhálózatban előforduló nyomásingadozást felvegye a rendszerből annak érdekében, hogy a hálózatban lévő szerelvények, akárcsak a csap, egy cseppet se károsodjon.
További fontos feladata, hogy megóvja a hidrofor szivattyút a víz és a nyomás megfelelő tárolásával. A baj ugye azzal lehet, hogy a túlságosan gyakori indítás miatt megnő a terhelés. Előfordulhat ez akkor, amikor egy pohár vizet enged magának az ember, fogat vagy kezes mos, esetleg valamilyen más okból gyorsan szüksége van egy kis vízre.

Ilyen és hasonló esetekben a megfelelően méretezett tartály használata mellett, a hidrofor szivattyú nem fog a megengedettnél, szükségesnél többször indulni. Tehát, amikor a hidrofor szivattyú beszerzése a cél, gondolni kell a profi tartályra is, ami segít ennek a működésében és az élettartamának a megőrzésében. Jó választás lehet a hagyományos, megszokott, de épp úgy beválik a gumimembrános változat is.
spacer