félelem leküzdése

Félelem leküzdése több formában

A legösztönösebb emberi érzés a félelem, ami külső és belső szimptómákat egyaránt produkál. Ilyenkor riadttá válik az arcunk, felszalad a szemöldökünk, szemünk, szánk kinyílik, hevesebben ver a szívünk, megemelkedik a vérnyomásunk, megfeszülnek az izmaink és izzadunk. A félelem leküzdése fizikai távolságtartás formájában is történhet, de gyakran megesik, hogy fejben távolítjuk el a félelem tárgyát magunktól. Hasznos lehet számunkra a félelemnek a veszélyjelző funkciója, azonban ha nem tudjuk megfelelően kezelni, akkor képes elhatalmasodni rajtunk.

Ha ez megtörténik, befelé fordulóvá válunk, olyan dolgok is megriasztanak minket, amelyek másokat nem, ezért érdemes időt és energiát szánni arra, hogy a félelem leküzdése eredményesen megtörténjen. Át kell gondolni, hogy mi a legrosszabb, ami történhet, de tudni kell, hogy a félelmek borús képet festenek elénk, elbizonytalanítanak és a céljainktól is eltántorítanak.

Ne fecséreljünk időt arra, amit nem tudunk kontrollálni, inkább keressünk alternatívákat, hogy ne a félelem irányítson bennünket! A gond megelőzése egészségesebb, mint a félelem leküzdése, ezt mindig tartsuk szem előtt! Könnyen megjelenhetnek az életünkben a pszichoszomatikus megbetegedések, amelyeknek a kezelése hipnoterápia alkalmazása révén eredményes lehet. Ennek jellemzően két fő irányával találkozhatunk, az egyik a már említett pszichoszomatikus megbetegedések gyógyítása, a másik megjelenési területe pedig a pszichoterápiában való alkalmazása, vagyis a hipnoterápia.

Ez a modern gyógyítás egyik hatékony eszköze, ami kiegészítheti és erősítheti a pszichoterápiás folyamat egyéb eljárásait. Traumatikus élmények feldolgozásában, fóbiás problémák megszüntetésében segítségül szolgál az imagináció, vagyis bizonyos helyzetek, helyek, képek hipnózisban történő felidézése, valamint a viselkedés eljárások gyakori eleme is ez. Amennyiben úgy érzi, hogy támogatásra van szüksége ahhoz, hogy kezelni tudja a problémáit és hipnoterápia segítségét venné igénybe, akkor keresse fel a corvinpszichologia.hu weboldalt!

spacer