tojásbrikett

Sokan választják ma is a tojásbrikettet

A szén egy jó tüzelőanyagnak számít, ha csak a fűtőértéket veszi figyelembe az ember. Azonban ez nyers mivoltában nehezen kezelhető, hiszen sok porral jár. Sőt, az is megesik, hogy a megrendelt tüzelőanyag nagy darabokat tartalmaz, amiket aztán a tulaj kell kisebbekre törjön.

Ezért is bizonyul praktikusabbnak a tojásbrikett, amit régóta forgalmaz a Mátra Brikett internetes bolt. Akinek fontos, hogy magas fűtőértékű, olcsó és egyszerűen kezelhető tüzelőanyagot tudjon vásárolni, az mindenképp esélyt ad ennek, amit a cég a fent említett problémák kiiktatása érdekében fejlesztett ki.

De mit is garantál a modern tojásbrikett? Ezt fiatalkori barnakőszénből és szalmából készítik a szakemberek. Az utóbbi ugye a kötőanyag, aminek köszönhetően a brikett nem fog porrá morzsolódni több hónap után sem. Nem mellesleg a szalma brikett kötőanyagként való használata viszonylag újdonságnak mondható.

Ugyanis általában cementet, olaj alapú kötőanyagokat használnak fel. Ezért is mondható el, hogy a tojásbrikett egy igazán modern anyag, ami sokkal nehezebben porlik el, ezért tartósabb is. A tojásbrikett a szalmának hála sokkal ellenállóbb, ezért az erősebb fizikai hatások esetén is egyben marad és nem törik kicsi darabokra.

Sokakat a reális tojásszén ár fog meg a leginkább ennek kapcsán, ami érthető is, hiszen évről évre egyre csak nőnek a tüzelőanyag árak. De mivel jobb ez, mint más anyagok? Ugye, ha ezt össze kellene hasonlítani mással, akkor az ember elsőként a fára gondol, ami egy nagyon elterjedt fűtőanyag, még a 21. században is.

Ezzel a legnagyobb gond, hogy a tűzifa nedvességtartalma túl magas. Ez rontja az égés hatásfokát, Sőt, egy idő után még kazánt is károsíthatja, aminek a megszerelése, ha egyáltalán megoldható, igen sokba kerül.

Tehát nemcsak az a pozitívum, hogy a tojásszén ár alacsony, hanem az is, hogy ennek az alkalmazásával védeni lehet a fűtőberendezést. Ott van még a feketeszén brikett, aminek a piacon található fűtőanyagok közül az egyik legjobb a fűtőértéke, azonban nagyon drága. Mivel a tojásszén ár kedvező, ez jobb választás.

spacer