Szerver elhelyezés, a költséghatékony vállalati rendszer titka

Egy vállalati rendszer üzemeltetéséhez komoly támogatás szükséges. A szervereknek a belső és kifelé irányuló kommunikáció, illetve a rajtuk folyamatosan futó számítástechnikai  szolgáltatások miatt is megbízhatónak kell lenniük, minden időpontban üzemkészen.  Ennek biztosítása azonban a vállalaton belül nagyon is költséges lehet.

Egy szerver beszerzése még csak az első lépés a vállalati rendszer kiépítésében és fenntartásában. A szerverekre állandóan figyelni kell, nem csak karbantartásra, de állandó monitorozásra szorulnak, hiszen egyetlen hiba is kieséshez, vagy akár fontos állományok elvesztéséhez vezethet.

Ahhoz, hogy ne legyen semmilyen kockázat a rendelkezésre állást illetően, a szerverek épségét fizikailag is biztosítani kell. Olyan helységben kell tárolnunk őket, amely az illetéktelenek számára hozzáférhetetlen – a céges rendszerben olyan fontos állományok, fájlok és adatok találhatóak, amelyek ha kikerülnek, rengeteget árthatnak, akár tönkre is tehetik a céget. Ez persze nem csak a fizikai biztonságot követeli meg, de tűzfalakkal, biztonsági rendszerekkel kell biztosítanunk magunkat, hogy a hekkerektől se kelljen tartanunk.

Saját infrastruktúra vagy kényelmes biztonság?

A hűtőrendszert szintén ki kell építenünk, hiszen a szerverek által termelt hő akár kárt is tehet a hardverben. Ez a rendszer, és maguk a szerverek is, rengeteg energiát emésztenek fel, amelyek tetemes plusz kiadásokat jelenthetnek a cég számára.

Mindezekre a problémás tényezőkre a szerver elhelyezés biztosít előnyös megoldást. A DoclerNet modern adatközpontjában a vállalatok saját szerverei tökéletesen biztonságos körülmények mellett kerülnek elhelyezésre, olyan infrastruktúra támogatásával, amely biztosítja, hogy semmikor ne lehessen kimaradás a szolgáltatásainkban.

A biztonságos központban tárolt szervereket a DoclerNet saját szakembergárdája tartja szemmel, hálózat-mérnökök javítják a felmerülő esetleges problémákat.

A professzionális háttér, a szakértők és maga a központ által nyújtott előnyök mellett a vállalat számára ez egy költséghatékony megoldást jelent, amely révén nem kell rejtett költségekkel, folyamatos magas kiadásokkal számolnia.

spacer